Sunday, 30 December 2012



Lagu nih aku pernah post seblom ni kat 150 juta tapi yang tuh just lagu ngan lirik ja..tapi kali nih MV siap ada lirik karaoke....

enjoy no....

~tehee~

AINAN TASNEEM~KAMU SAJA

 


kawan2 aku cakap lagu ngan MV lagu nih best dan paling best konon2nya sweet gitu.....tu apa yang kawan aku kata...bagi aku plak...memang sweet pun ....kawan2 aku ckap nak p lepak kat librarry plak lah lepas nih sebb terpengaruh dengan MV ni....hahahaha baguih jugak noh MV...jumpa jodoh(jodoh la sangatt!) kat perpustakaan like...errmm.. how sweet~.....tapi bagi aku..bukan type aku ar nak p lepak2 kat librarry nih....aku nih jenis lepak kat luaq lib...sebb terlalu sunyi....sebb kena silent!

ok ok..dah2...lagu kat tas nih siap dengan lirik...ala2 karaoke ....so enjoy!


~tehee~

adakah kau rasa.


lagu ni best! hahahahaha...tapi kawan aku ckap nothing pun dengan lagu nih..tapikan...best pa...pi kt hang ar nak kata lagu nih apa2 pun..yng penting aku suka dengaq lagu nih..lirik dia ok..muzik best..penyanyi okey..tu tu..yang pakai baju kuning pegang gitar tu....HENSEM  ahaks!(gedik siot)..x dalah biasa2 ja...muka manis...suka tengok x komersial sangat..ok la....(ayat cover gediks!)
tapikan lirik ni aku nak tuju kat seseorang..hahahaha....kalau hampa syok kat seseorang ka..dah ada someone special dalam sanubari..tobat aih terbayang muka sidia dalam palahotak hampa tu..ce try....klik play kat MV kat atas then nyanyi..x yah risau siap ada lirik dah....

ADAKAH KAU RASA?(part paling aku suka)

~tehee~

Saturday, 29 December 2012

dream...myhope


konon kononnya nanti aku ada label sendiri..i mean my own brand..nida hahahahhaa...wah hebat gitu...huhuhu...
tapi sebenaqnya tu lah my latest dream sejak darjah enam lagi...
aku harap satu hari nanti aku dapt apa yang aku maw....
aku nak jadi fashion designer..tapi mak aku agak membantah...
tapi aku akan buktikan kat mak aku yang aku akan berjaya dengan cita cita aku...
aku suka baju.
suka kasut,
suka beg,
suka kain,
suka beading,
suka benda yng berwarna warni...
dan 
.
.
.
v
suka MERAH!



well perempuan,smestinya suka yang something like this~>
.
.
.
.
.
THIS
.
.
V



aksesori

baju yang pelbagai warna

beading2 bagai

neon style...huhuhuhuhu...for those yg berani!


taadaaaaaaa.

percubaan aku.......


ok ark?? boleh pas dak???


~tehee~


Sunday, 16 December 2012

PRIMADONNA by MARINA n THE DIAMONDS..

Primadonna girl, yeah
All I ever wanted was the world
I can't help but I need it all
The primadonna life, the rise and fall
You say that I'm kinda difficult
But it's always someone else's fault
Got you wrapped around my finger, babe
You can count on me to misbehave

Primadonna girl,
Would you do anything for me?
Buy a big diamond ring for me?
Would you get down on your knees for me?
Pop the pretty question right now, baby
Beauty queen on a silver screen
Living life like I'm in a dream
I know I've got a big ego
I really don't know why it's such a big deal, though

And I'm sad to the core, core, core
Every day is a chore, chore, chore
When you feel of a whole more more
I wanna be adored
'Cause I'm a primadonna girl, yeah
All I ever wanted was the world
I can't help that I need it all
The primadonna life, the rise and fall
You say that I'm kinda difficult
But it's always someone else's fault
Got you wrapped around my finger, babe
You can count me to misbehave

Primadonna girl fill the void, up with Celluloid
Take a picture, I'm with the boys
Get what I want 'cause I ask for it
Not because I'm really that deserving of it
Living life like I'm in a play
In the lime light, I want to stay
I know I've got a big ego
I really don't know why it's such a big deal, though

Going up, going down, down, down
Anything for the crown, crown, crown
With the lights dimming down, down, down
I spin around

'Cause I'm a primadonna girl, yeah
All I ever wanted was the world
I can't help that I need it all
The primadonna life, the rise and fall
You say that I'm kinda difficult
But it's always someone else's fault
Got you wrapped around my finger, babe
You can count on me to misbehave

Primadonna girl, yeah
All I ever wanted was the world
I can't help that I need it all
The primadonna life, the rise and fall
You say that I'm kinda difficult
But it's always someone else's fault

 Got you wrapped around my finger, babe
You can count on me to misbehave
Primadonna girl





~TEHEE~

 

Friday, 14 December 2012

my soul,my lover..i love u!


x da apa yang boleh aku katakan...aku sayang family aku lebih daripada apa2 pun...
mak ngan abah selalu bagi pendorong kepada aku...setiap kali telepon pesanan yng selalu x di lupakan "kakak...jangan tinggai sembahyang...i miss u" kakak nama panggilan aku kat rumah...satu gi pesanan"biaqlah kita tak da duit..tapi jangan sampai memalukan keluraga...." ayat tuh.....perghh..menusuk kalbu..x taw la pasai pa..tapi memang keluaq air mata la...
adik2 aku..walaupun selalu bergaduh..tap pergaduhan tu lah yng mengeratkan kami...hahahahaha...
mak kata rumah sekarang ni makin sunyi sebb anak mak dah besaq2.....
sebab tu kalau boleh aku akan cuba sedaya upaya akan telepon mak ngan abah aku setiap hari...
tu janji aku....tu cara kalau aku berhubung dengan mak ngan abah aku sejak aku kat kelntan nih..

aku dengan adik2 aku berhubung guna facebook..nadia shafee,safwan shafee,hilmi nami,,,dan najwa shafee..hehehe sebab apa.sebab free...."wei walaupun aku selalu marah hampa...tap aku sayang hampa tau dak..." 

apa apa pun sayang aku kat family tidak terkata..terlalu besaq..walaupun ada lagi selepas family aku..hahahaha..aiceh ayat aku...hohohohoho..
tapi series betoi...

~tehee~




TAKE A MOMENT #4



TAKE A MOMENT kali ni pasai persahabatan.... bawah ni antara2 quotes yng selalu ada dalam kamus persahabatan.....

 FRIENDSHIP NEVER END
.
.
.
.
.
 V

.
.
.

.
.
.
.
V


orang2 dalam gambar2 kat atas nih kawan aku...kepada yang x da dalam gambar ni..bukan x sayang tapi wajah2 hapa semua ada dlam hati aku..hehehehe.. saya sayang kawan2 saya....
miss them so much..


~tehee~

Tuesday, 11 December 2012

29 feb a.k.a remy


Satu rahmat atau sumpahan? Budi dilahirkan dalam tahun lompat 1896, dan peringkat umur hanya sekali setiap empat tahun, sekali gus meninggalkan orang-orang dia paling sayang ke belakang...

hmmm...best jugak cerita ni...eh..buang perkataan "jugak" tu....BEST gilaa!...
first sebab hero dalam cerita nih Remy Ishak yang memainkan peranan....
kedua....cerita ni ada banyak latar belakang..contoh..mcm budi ni hidup dalam tahun yang berbeza2....ishhh..cam na nak cakap...mcm nih la..tengok la sendiri cerita nih...

kat atas tuh aku letakan trailer 29Febuari....
check it out!!


~tehee~ 

Monday, 10 December 2012

shopaholic?




Kalau aku tension ka...sedih ka....well shopping atau window shopping dapat tenangkan diri aku.....

sooo gooo shopping...
seriously it works!..



DAN JUGA..


Tuesday, 4 December 2012

UMK Bachok...



hahahaha...kemarin 3/12/12....semua pelajar FTKW pergi UMK Bachok sebab dekan nak jumpa selain itu nak memperkenalkan karya pertama pelajar senior iaitu Filem Monsoon.
di sebabkan filem Monsoon tu..pihak Universiti telah mengadakan satu festival..iaitu festival Monsoon...

memang best la suasana kat UMK Bachok sebab dapat rasa suasana  universiti yang aku mahukan...hahahaha..bukan kampus kota kat PC ni x best cuma aku x nampak jalan aku sebagai pelajar FTKW kat sini..sebb kemudahan bagi pelajr FTKW mostlynya ada dekat kampus Bachok...lagipun kat kampus kota ni kan khas untuk falkulti keusahawanan..x pa dengar cerita nant kami akan pindah p kampus Bachok juga....so x sabarrrRR....tapi penempatan kat bachok nih kat perdalaman..payah cikit la nak beli barang...kampus kota memang banyak kemudahan segala2nya mudah..hahahahaha....

kat bawah nih gambar kami kat kampus Bachok 
.
.
.
.
v




tema kami merah..x tau la pasaipa kebetulan..hahahahaa..tapi aku memang suka merah.

main carom sementara tunggu timbalan dekan panggil masuk dewan

wall mural yang jadi tempat posing depa2 nih.....

ni pun...

ni x dak keja...

dengan kak long a.k.a fariza...

poster MONSOON FEST.

-TEHEE-



Monday, 3 December 2012

MONSUN...


Filem ni keluaran pertama dan merupakan karya pertama hasil dari pelajar pelajar FTKW UMK....
tayangan perdana filem ni pun x buat lagi...so x sabar nak pergi tengok tayangan perdana filem ni kat MONSUN FESTIVAL..di UMK kampus Bachok....aku dah tengok trailer filem ni...nuh ha ada kat atas posting nih..tengok taw...

so GOOD LUCK kepada semua krew produksi yang terlibat dalam pembikinan filem ini.....

-tehee-

TAKE A MOMENT #3



-Harga diri seorang wanita terletak pada sifat malunya,
malunya kepada Allah, malunya untuk melakukan dosa-


kepada wanita..renung renungkan lah....ini juga sebagai peringatan kepada aku juga...
so tak salah kalau nak malu..tapi berpada pada..dan malu kena dengan tempatnya..

~tehee~

oh alor setar..


hari hari aku rindukan negeri tanah tumpahnya darah aku..iaitu KEDAH!!!
aku seriesly rindu kedah sejak sambung belajar kat Kelantan....
aku stay kat kat Alor Setar a.k.a AloQ SetaQ....
di besarkan pun di daerah Kota Setar....
so sesungguhnya aku rindukan nya...

gambar aku berlatarkan menara Alor Setar..


ni pula jalan yang hari hari aku guna kalau kereta free..hahahahaha
pergi lepak lepak...hantar dan ambil adik adik dari sekolah....so..aku rindu jalan ni..


ni pula tempat lepak aku dengan kawan kawan dan sepupu sepupu aku...
City Plaza(CP)...AHA! sapa yang stay kat Alor Setar kalau x pernah lepak kat tempat ni...bohong arr...ni tempat perjumpaan paling popular bagi golongan remaja dan budak2 sekolah kat sekitar Aor Setar...
CP ni bawah Hotel Holiday Villa...so senang gila nak cari tempat nih..
parking pun senang..memang kalau parking kereta kat sekitar CP boleh singgah merata arrr.. hanya dengan berjalan kaki...semua dekat dekat....

ALOR SETAR I MISS U

~TEHEE~

hi nida..


orang panggil aku nida..
so just call me nida...

~tehee~

be mine!!!...


satu lagi lagu yang boleh dikatakan oleh aku...nida...sebagai lagu sweet n comel...x caya tengok...
haa..siap aku letakkan lirik sekali dlam entry ni...

be mine- tasha manshahar

Bermula di FacebookYou IM I dulu taktahu maluI malas nak layanSo I buat taktahu
You terus cuba dan mencubaSehingga I jatuh cintaGatalnya diri youMembuat I terjatuh
Bila kita dah start mengadaKita selalu keluar samaBorak panjang panjangMakan dan tengok wayang
Sikit sikit je I merajukYou selalu sabar pujukTapi sebenarnyaI cuma test you saja
c/o :Let me tell you that I love youAnd I never wanna wrong youTake my hand babyCome, go through with meLet me tell you that I miss youAnd I never wanna lose youYou're my heart babyMy life is incomplete without you
Dalam pada I gembiraSometimes I feel so sad jugaCause you dah berpunyaBut I always want you to be mine foreverPlease be mine forever

150 juta


lagu nih agak sweet la...lirik...muzik...memang sedap la nak dengar...so enjoy la nah lagu ni..siap ada lirik lagi.....

~tehee~